Mai multa eficienta si control pentru afacerea ta
ERP



ERP-ul (Enterprise Resource Planning) este un tip de software, care imbunatateste  managementul unei afaceri, principalele avantaje fata de alte aplicatii informatice fiind: permite ca toate  informatiile dintr-o companie sa fie gestionate intr-un singur loc, acestea putand  fi accesibile de oriunde si oricand, este modular si foarte flexibil,  putand fi adaptat  foarte usor pe nevoile companiei si ale managementului.   

           Majoritatea ERP-urilor contin un set de module de baza utilizate in mod normal pentru gestionarea si organizarea activitatii unei companii (productie, achizitii, inventar,  vanzari, facturare, contabilitate, resurse umane, module de raportate,  etc), existand insa  posibilitatea de a adauga module suplimentare in functie de nevoile specifice ale unei companii (ex. e-commerce, marketing, etc)

            Fiind foarte flexibil, acest tip de software poate fi utilizat in toate domeniile de activitate.

          Principalele beneficii pe care un ERP le ofera unei companii sunt:

  •       Îmbunătățirea strategiei de afaceri: atunci când aveți un instrument care permite posibilitatea de a afișa o viziune globală asupra companiei, este mai ușor să stabiliți strategii pe termen mediu și lung.

  •      Un proces decizional mai bun: având acces la informații cheie, procesul de luare a deciziilor se desfășoară într-un mod mai informat, ceea ce ne ajută să facem alegeri mai bune pentru afacerea noastră.

  •        Mai mult control: în multe aspecte, controlul este cheia pentru o afacere. Având acces la informațiile furnizate de un ERP, este mai ușor pentru antreprenori și manageri să execute acest control și să detecteze, sau să prevină posibile eșecuri și neajunsuri.

  •      Îmbunătățește comunicarea internă: stim ca nu este neobișnuit ca departamentele dintr-o companie să funcționeze ca entități izolate. ERP ajută membrii diferitelor departamente (cu permisiuni de acces) să înțeleagă mai bine unele aspecte ale activităților desfășurate de alte departamente. În acest fel, angajații înțeleg modul în care funcționează compania și comunicarea este îmbunătățită.

  •      Reducerea timpului si costurilor in activitatile operationale  prin standardizarea si cresterea vitezei de productieSistemele ERP oferă premizele pentru a standardiza diferitele etape ale procesului de achizitii, vanzari, producţie, ducand la reducerea costurilor si la  cresterea vitezei de procesare a comenzilor.

  •      Creșterea productivității: dacă toate avantajele anterioare sunt aplicate și ERP este utilizat corect, productivitatea și performanța generală sunt îmbunătățite în companie.                             

               Pentru majoritatea companiilor, realizarea unei creşteri profitabile în contextul actual de afaceri,  nu este un lucru deloc simplu. Exista o  serie de provocări cum ar fi concurenta, consolidarea de piaţă, deficitul de specialişti, permanente modificari legislatice şi aşteptări tot mai mari din partea clienţilor. Daca mai punem si actuala criza data de Covid 19

             Pentru a răspunde acestora, companiile trebuie sa aibe capacitatea de a reacţiona şi de a-şi adapta activitatea rapid, eficient din punctul de vedere al costurilor, fără a afecta profitabilitatea, transparenţa sau controlul intern.                         

            In concluzie, un sistem IT flexibil, robust şi sigur, este de mare ajutor pentru orice organizatei. Un numar tot mai mare de companii au inceput sa-si implementeze sisteme informatice de tip ERP , motivate fiind de avantajele competitionale pe care le dobandesc  prin implementarea aplicatiei.

# ERP
Beneficiile unui magazin online(e-commerce)