Modulul de vânzări (SALES)
Prestabilește-ți ofertele/comenzile


Nu ar fi mai simplu să economisiți timp atunci când vindeți aceleași produse sau servicii? Acest lucru se poate realiza prin crearea de șabloane personalizate de ofertă sau de comandă. Folosind un șablon puteți trimite o ofertă completă în cel mai scurt timp.
Modulul de vânzări a fost creat tocmai pentru a ușura această muncă printr-un flux de informații: se pot crea șabloane de ofertă pe care le poți trimite clientului tău, iar mai apoi aceste oferte să se transforme în comenzi. În final aceste comenzi au rolul de a se transforma în facturi și pot fi puse în așteptare pentru a fi plătite. Desigur, toate aceste șabloane de ofertă, comandă și inclusiv facturile sunt stocate în baza de date și pot fi vizualizate și modificate.

 

Setări de configurație

Pentru ca această funcție să fie disponibilă trebuie să accesați Vanzări ‣ Configurare ‣ Setări și să activați Șabloane de cotații (Quotation Templates).

Creați un șablon nou de ofertă/comandă

Pentru acest lucru veți găsi meniul de șabloane accesând Vânzări ‣ Configurare. Aveți astfel posibilitatea de a crea sau modifica un șablon deja existent. Odată creat veți putea selecta produsele și cantitatea acestora, precum și timpul de expirare al ofertei.

Pe fiecare șablon puteți specifica, de asemenea, reduceri, dacă opțiunea este activată în setările de vânzări. Prețul de bază este stabilit în configurația produsului și poate fi modificat prin lista de prețuri a clienților. De asemenea veți putea crea o factură din acest șablon de ofertă (pe care o puteți tipări ulterior s-au chiar trimite printr-un e-mail). 





Alte funcționalități

Modulul de vânzări se află în dependență de cel de facturare. Dar totodată aici se pot vizualiza produsele (cu tot cu caracteristicile lor), dar și clienții. 

Acest modul îți oferă șansa de a crea formulare de ofertă pentru a simplifica munca, adică pentru a avea diferite oferte sau comenzi prestabilite pentru clienții care doresc o aceeași comandă în mod repetitiv.

                                                            

Așa cum am relatat mai sus, modulul de vânzări se află în strânsă legătură cu modulul de facturare. Aici se pot vizualiza facturile (plătite sau nu), alege modul de plată al lor (cash, bancă, bonuri, etc.), imprimarea sau trimiterea acestora în format electronic (e-mail), stornarea lor (returnarea sumei achitate clientului).

                                                                     


Da... Website-ul nu mai este un moft, este o necesitate...